Friday, May 21, 2010

Rihanna

Γεννημένη στο Saint Michael των Barbados, η Robyn Rihanna Fenty φαίνεται πως γνώριζε από την αρχή τι πορεία ήθελε να ακολουθήσει. «Οι γείτονες παραπονιούνταν σε άλλους γείτονες που ήταν φίλοι με τη μαμά μου, ώστε να παίρνουμε πάντα το μήνυμα ότι τραγουδάω πολύ δυνατά. Αλλά δε μας ένοιαζε ιδιαίτερα. Δε μπορούσαν να μας πουν τι θα κάνουμε μέσα στο σπίτι μας.» Σε ηλικία 16 ετών μετακομίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό να ξεκινήσει τη δισκογραφική της καριέρα, υπό την καθοδήγηση του Evan Rogers. Υπέγραψε συμβόλαιο με την Def Jam Recordings μετά από δοκιμαστικό που της έκανε ο Jay Z.

Το 2005 η Rihanna κυκλοφορεί το πρώτο της studio album με τον τίτλο Music of the sun, το οποίο έφτασε στην πρώτη δεκάδα του Billboard 200. Αργότερα την ίδια χρονιά βγαίνει και το δεύτερο album της, A Girl Like Me, το οποίο κατάφερε να ανέβει στην πρώτη πεντάδα. Το Good Girl Gone Bad κυκλοφορεί στην αγορά το 2007 και με τα hits «Umbrella» (που ακόμα απορώ πως και δεν έγινε ελληνική διασκευή), «Take a Bow», «Don’t stop the music» και «Disturbia», η Rihanna καταφέρνει να γίνει παγκοσμίως γνωστή και να προταθεί για εννέα Grammys, κερδίζοντας στην κατηγορία Best Rap/ Sung Collaboration για το Umbrella. Στην τετράχρονη καριέρα της έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια albums σε όλο τον κόσμο.

«Το δυσκολότερο πράγμα για μένα είναι να πω όχι. Νιώθω σαν σκύλα. Αλλά μερικές φορές δεν έχω άλλη επιλογή», λέει η Rihanna για το γεγονός ότι αναγκάζεται να αρνηθεί να δώσει αυτόγραφα. Επίσης, είναι πρέσβειρα πολιτισμού των νησιών Barbados (πως είναι η Παπαρίζου πρέσβειρα του ελληνικού τουρισμού; Κάπως έτσι…) «Θέλω να δώσω στον κόσμο μια γεύση από την Καραϊβική και να τους δείξω την αστεία μου πλευρά.»

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2009, η προγραμματισμένη εμφάνιση της Rihanna στα βραβεία Grammys ακυρώνεται. Λίγο αργότερα γίνεται γνωστό ότι η νεαρή τραγουδίστρια έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από το σύντροφό της, τραγουδιστή και ένα χρόνο μικρότερό της, Chris Brown. Ο νεαρός συλλαμβάνεται, αλλά τι να το κάνεις, η μούρη της έχει ήδη γίνει αγνώριστη από τις μάπες που έφαγε. Ακολουθεί ένα διάστημα απίστευτης παραφιλολογίας σχετικά με το τι στην πραγματικότητα έχει συμβεί. Η Rihanna είναι εξαφανισμένη από προσώπου γης και ο Brown προβαίνει συνεχώς σε δηλώσεις μετάνοιας. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το ζευγάρι τα έχει ξαναβρεί και ετοιμάζεται να παντρευτεί. Μούφα. Στις 5 Μαρτίου απαγγέλλονται κατηγορίες στο νεαρό μουσικό και στις 22 Ιουνίου γίνεται η δίκη, στην οποία παρίσταται και η ξυλοφορτωμένη Rihanna.

Ο Brown παραδέχεται την ενοχή του, λίγες μέρες μετά τη σκανδαλώδη εμφάνισή του σε club, στο Ορλάντο της Φλόριντα, με σωσία της πρώην συντρόφου του. Η απόφαση του δικαστηρίου αναγκάζει τον 20χρονο τραγουδιστή σε πέντε χρόνια αστυνομικής επιτήρησης, ένα χρόνο συμβουλευτικών συνεδριών σχετικών με την αντιμετώπιση της οικογενειακής βίας και 180 ώρες αναγκαστικής κοινωνικής εργασίας. Τέλος, είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται μονίμως σε απόσταση 45 μέτρων από την τραγουδίστρια. Η καταδίκη οριστικοποιήθηκε στις 5 Αυγούστου.

«Η μητέρα μου θα με σκότωνε αν πόζαρα γυμνή», λέει η Rihanna, αλλά λίγο μετά την επίθεση από τον Chris Brown, κυκλοφορούν φωτογραφίες στο διαδίκτυο από το κινητό της. Ποζάρει αισθησιακά με εσώρουχα και άνευ σε δωμάτιο ξενοδοχείου και σε πόζες που κολάζουν και άγιο. Η ίδια το αρνείται. Δεν ξέρουμε αν από το ξύλο που έφαγε πειράχτηκε ο εγκέφαλός της, αλλά από ‘κει και στο εξής φαίνεται να… εκπέμπει σε διαφορετικό μήκος κύματος, απ’ ότι νωρίτερα. Την είδαμε να φοράει μόνο ένα σακάκι και να έχει καλύψει το στήθος της με αστεράκια. Επίσης, σύμφωνα με πηγή της New York Post, έκανε επίσκεψη και σε strip club. «Η Rihanna δεν επιδόθηκε σε χορό στριπτίζ αλλά πείραζε συνεχώς τα κορίτσια που το έκαναν… και ήταν σίγουρα με έναν από τους τύπους του συγκροτήματος, με τον οποίο φιλιόντουσαν όλη τη νύχτα.»

Πηγη: Menslounge

0 Comments: